Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

‘’ΚΑΛΗΜΕΡΑ’’ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΛΕΞΗ




Καλημέρα σας!!Θέλω να αναφερθώ σε ένα κοινωνικό ΄΄πρόβλημα’’ here in Orestias City-Πως το speakάρω το αγγλικό βρε! :P
Ζούμε σε μια πόλη με 21.730 κατοίκους -απογραφή του  2001,wikipedia-τώρα  σίγουρα παραπάνω.Θα δείξει  η φετινή απογραφή.Επί του θέματος τώρα.Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ(μας metaxa)μας έστω φατσικός!Ξέρουμε τι ρόλο βαράει,που δουλεύει,με ποιά/ποιόν έχει σχέση,τι ώρα χέζει και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα κουτσομπολιά.
Και ερωτώ τώρα..γιατί το κέρατο μου είναι τόσο δύσκολο και παρεξηγήσιμο να πεις μια ‘’καλημέρα’’ συνοδεύοντας την με ένα χαμόγελο όταν πάμε π.χ. στις δουλειές μας ή κάπου αλλού(αναφέρομαι πάντα όταν είμαστε με τα πόδια όχι με χέρια :P).
Γιατί αν πω ‘’καλημέρα σου’’ σε μία κοπέλα με το ‘’Brad Pitt’’ χαμόγελο μου-κόψε κάτι-να με κοιτάει στραβά με ένα υφάκι ‘’ τι θέλει αυτός,θέλει να με βιάσει’’ και άλλα τέτοια πολλά.Καλά αν πεις σε άλλον άνδρα ’’καλημέρα’’  ή ξύλο θα πέσει ή θα σε πει και gay!!
Τι τόσο κακό με αυτήν την λέξη?κοστίζει?Ο.Κ. δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω,αλλά πάλι γνωριζόμαστε,έχουμε βρεθεί μαζί σε κοινές παρέες,έχουμε βρεθεί σε γάμους,σε βαφτίσια,με βλέπεις και πάμε στο ίδιο στέκι,που είναι το κακό να σου πω να μου πεις μια ‘’καλημέρα΄΄,δεν σου ζητάω να γίνουμε ούτε φίλοι ούτε κολλητοί ούτε να τα ‘’φτιάξω-να σε κουτουπόσω’’!!Συνήθως στις δουλείες πάμε σαν ανάποδα ‘’γαμώτα’’ ας ανταλλάξουμε μια ‘’καλημέρα’’ συνοδεύοντας την με ένα χαμόγελο,δεν είναι κακό!!
Αυτό το άρθρο το έγραψα για 2 λόγους.Όσες φορές το έκανα με κοιτούσαν στραβά.π.χ. ένα πρωινό είδα μία κυρία να είναι με το καροτσάκι και να μαζεύει τα σκουπίδια και να αδειάζει τους κάδους(δεν λέω ότι είναι η καλύτερη δουλειά,αλλά δεν χρειάζεσαι να ντρέπεσαι για αυτό,αν κάποιος σε λογοκρίνει τότε αυτός είναι μαλάκας) και της είπα μια χαμογελαστή καλημέρα για να την κάνω έστω να ανέβει λίγο το ηθικό της,και αντί να μου πει έστω και μια ψεύτικη ‘’καλημέρα’’ με κοιτάει με ένα δολοφονικό ύφος λες και την είπα ‘’αι και γ@@!@# σου’’,βέβαια από την άλλη μέρα δεν της το ξαναείπα.
Και το δεύτερο είναι όταν πάω σε άλλες χώρες βόλτα-συνήθως για φίλους-που μένουν σε πόλεις που ο πληθυσμός είναι σχεδόν ίδιος με την Ορεστιάδα άσχετα αν δεν σε γνωρίζουν-ναι ναι καλά διαβάσατε,ούτε σε ξέρουν- σου λένε μια καλημέρα γιατί και οι ίδιοι ανεβαίνουν ψυχολογικά.
Αλλά βέβαια είναι πιο εύκολο να πεις μια καλημέρα μέσο facebook,twitter που έχεις 5.432 φίλους και ξέρεις μόνο τους 50!!
Καλημέρα σας! :)
G.

3 σχόλια:

  1. Με ανησυχεί πάρα πολύ η εξέλιξη μας. Μεταμορφωνόμαστε (μας μεταμορφώνουν) σε κάτι το τρομακτικό. Το άρθρο σου μπορεί να είναι γραμμένο με χιούμορ, αλλά το νόημα το είναι πολύ θλιβερό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τα σε δώσω λίγο θάρρος οι κυρίες που καθαρίζουν τους κάδους είναι φυλακισμένες - κατάδικες που κάνουν "κοινωνικό" έργο. Πέρσυ ανέβαιναν σε γραφεία - ιατρεία - σπίτια και δυστυχώς έκλεβαν...ότι υπήρχε διαθέσιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την πληροφορία σου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή