Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

''ΟΜΟΡΦΗ'' ΠΟΛΗ ΜΟΥ

Καλημέρα φίλες και φίλοι!!Καλή σας βδομάδα.Με αφορμή το χθεσινό άρθρο για τα Ορέστεια και την ‘’κονόμα’’,θυμήθηκα κάτι!Νομίζω λίγο πολύ όλοι μας έχουμε πάει σε κάποια άλλη χώρα.Και όταν κάνουμε την βολτίτσα μας στην πόλη ή στο χωριουδάκι λέμε ‘’πω πω τι ωραία!’’,’’καταπληκτικό!’’.Και απορώ γιατί να μην ακούμε και εμείς το ίδιο όταν έρχόνται οι-ελάχιστοι- ξένοι στην πόλη μας και εμείς οι ίδιοι να κάνουμε την βόλτα μας ευχάριστα!!

Πόσο ωραία θα ήταν αν υπήρχαν στην πλατεία,στα πάρκα(ο Θεός να τα ονομάσει έτσι)τέτοια παγκάκια και γιατί όχι και ανα 2-3 τετράγωνα!!



Να βάλουνε έστω στα πιο πολλά τετράγωνα και όχι μόνο στο κέντρο,όμορφους κάδους.



Οπως επίσης κάδους σταχτόδοχεία.



Για τους φίλους μας τους ποδηλάτες μερικές βάσεις.Μην μου πείτε τωρα για τις 2-3 που υπάρχουν.


Και τέλος για τους μικρούς μας φίλους να βάλουνε τραμπάλες,κούνιες κτλ χωρίς να φοβάται η μαμά αν τρύπήσει το κεφαλάκι του!



Αυτή την στιγμή μου έρχονται 4-5 πάρκα που έχουμε στην Ορεστιάδα.Προσωπικά δεν μπορώ να τα ονομάσω έτσι,θα τα ονόμαζα ...κοτέτσια!Να μην ξεχάσω και τα κάγκελα και τις μπάρες(όλα σπασμένα) γύρω απο αυτά..αυτά ονομάζονται μπάρες θανάτου.
Δέστε κάποιες φωτογραφίες και φανταστήτε τις στα δικά μας παρκάκια(λουλούδια).





Αλλα ποιός θα τα συντηρήσει αυτά??πως θα τα αγοράσουμε αυτά??να προτείνω κάποιες πολύ δύσκολες λύσεις??Απο τι γνωρίζω έχουμε κηπουρούς(δημοτικούς)?Κάθε βδομάδα ας τα σύντηρούν.Οι δημοτικοί αστυνόμοι είναι τόσο δύσκολο εκεί που κάνουν την βόλτα τους να προσέχουν να μην γίνονται κρατικές καταστροφές(παγκάκια κτλ,δεν μένουμε και στην Αθήνα).
Αλλα όπως είπαμε στην αρχή,λεφτά δεν έχουμε!!!Αλλα λεφτά για 20ήμερα και 7ήμερα παρτάκια και πυροτεχνήματα έχουμε!!Λοιπόν εσείς εκεί στο Δημοτίκο Συμβούλιο κάντε επιτέλους κάτι καλό για την πόλη μας και όχι να μας φτιάχνετε κάθε 4 χρόνια τα πεζοδρόμια(τα φετινά ηταν μούφα,όλοι από μια τούμπα την έφαγαν) για να πάρετε τις βρομοψήφους μας!
Αλλίως παραιτηθείτε και πηγαίνετε να ανοίξετε κανα σουβλατζίδικο!
Αλλα όταν έχουμε να κάνουμε με άτομα που το μόνο που τους νοιάζει είναι η αυτοπροβολή τους και δεν συμφωνούν σε κάτι καλό για την περιοχή μας(π.χ. τα πανεπιστήμια που χάσαμε)επειδή ο άλλος υποστηρίζει το ένα κόμμα και ο άλλος το άλλο τότε πως θα πάμε μπροστά!!
Ισως το καλύτερο παράδειγμα,για να μην πείτε καμία άθλια δικαιολογία,είναι τα Τρίκαλα!!
Αν έχετε πάει και ξέρετε που βρίσκονται βέβαια!!! :PP

Υ.Γ. μάλλον ζητάω πολλά ε??οπότε αυτά θα τα χαίρομαι μόνο όταν πάω εξώτερίκο!!
Κάτι είναι και αυτό!!

2 σχόλια:

  1. ποια πάρκα της Ορεστιάδας ρε παιδιά? ποια αισθητική? ξέρετε ποιοί και ποιές σχεδιάζουν τα πάρκα της πόλης μας? πόσο ανίδεοι είναι και δεν ελέγχονται από κανέναν! τα πάρκα σε μια πόλη πρέπει να σχεδιάζονται από άτομα με συγκεκριμένες γνώσεις αρχιτεκτονικής, χοροθέτησης κλπ. όχι παίρνει η κάθε σακαφιόρα μια νερομπογιά και ζωγραφίζει ότι της κατέβει στο κεφάλι έτσι επειδή είναι υπάλληλος του Δήμου...
    το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι βλέπουμε και σιχαινόμαστε, τσιμεντοστρωμένα πάρκα (ήμαρτον!), παιδικές χαρές με άχρηστα παιχνίδια, χωρίς παγκάκια, με επικίνδυνες τσιμεντένιες κατασκευές...
    πολύ ενδιαφέρον θα τανε να βάζατε και κάποιες φωτο από τα πάρκα της Ορεστιάδας (να σας στείλω μερικές) για να ξέρουμε τι λέμε
    υ.γ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thank you συμπολίτη, ένα απο τα επόμενα θέματα θα είναι και τα "πάρκα" της πόλης με μπόλικες φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή