Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Α, ρε Ορεστιάδα, πως σε καταντήσαμε!!!


Γιατί πέσαμε τόσο χαμηλά; Γιατί μεταμορφωνόμαστε σε μια νεκρή πόλη; Γιατί η πόλη μας, αν και τόσο νέα και ενώ έχει τις βάσεις να γίνει ένα διαμάντι, από όλες τις απόψεις, γίνεται όσο πάει και πιο άσχημη, όσο πάει και πιο άσημη, όσο πάει και πιο ασήμαντη;

Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την "κρίση" για αυτό, γιατί για άλλα και για άλλα δεν μας πιάνει η κρίση. Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό από τον τρόπο που υποδέχτηκαν και αντιμετώπισαν οι δημότες μας το κίνημα των αγανακτισμένων στην πλατεία. Προφανώς λεφτά υπάρχουν στην πόλη μας. Και όντως κινείται χρήμα στην αγορά. Εξάλλου η υποτίμηση και η προσπάθεια εξαθλίωσης της Ορεστιάδας δεν συμβαδίζουν χρονικά με την "κρίση".Η αποσύνθεση της έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία.
Δεν μπορούμε επίσης να κατηγορήσουμε τους Ντάλτονς εκεί μέσα στο δημαρχείο απλούστατα γιατί εμείς τους ψηφίσαμε. Εμείς ψηφίσαμε άτομα που τα μισά από αυτά είναι τόσο αλαζονικά, ματαιόδοξα και εγωκεντρικά που σε μια άλλη εποχή θα ήταν ιδανικοί Ισπανοί κονκισταδόροι ή και Λουδοβίκοι 14οι και τα άλλα μισά δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται, δεν έχουν τις στοιχειώδης γνώσεις για το πως να διοικήσουν μια πόλη, τι ανάγκες έχει, ποιες είναι οι πληγές της. Δεν έχουν καν το μορφωτικό επίπεδο να εκφέρουν τη γνώμη τους για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την πόλη ή το δήμο και απλά διαβάζουν κείμενα που τους τα έχουν γράψει άλλοι. Το να δίνεις έδρα στο δημοτικό συμβούλιο σε τέτοια άτομα είναι σαν να δίνεις μια χειροβομβίδα σε ένα τρελό.
Οπότε αφού δε φταίει η κρίση και αφού δεν μπορούμε να βασιστούμε στο δήμο, τι μας μένει; Τι μπορούμε να κάνουμε για να ανέβει λίγο η ζωή σ'αυτή την πόλη; Πως μπορούν να είναι οι καφετέριες και τα μπαράκια γεμάτα και ο κόσμος να διασκεδάζει κάθε βράδυ,να έχει όρεξη να βγει και να χαίρεται που βγαίνει; Συνεργασία των ιδιοκτητών καφέ-μπαρ σε θέματα τακτικής για το πως θα αντιμετωπίσουν τα σπασίματα που τους κάνει ο δήμος ίσως; Γιατί δεν πιστεύω να χαίρονται που η δουλειά τους έχει πέσει στο μισό φέτος-ΟΛΩΝ! Λίγη φαντασία, λίγη πρωτοτυπία μήπως; Κανένα μεσημεριάτικο πάρτι με μπουγελώματα και πολλή μπίρα, reggae βραδιές που να θυμίζουν έστω και λίγο παραλία; Κανα διαγωνισμό, διάφορα events που να τραβάνε την προσοχή του άλλου; Ε όλα εγώ θα τα σκεφτώ;
Είναι κρίμα να κυκλοφορείς σε μια Ορεστιάδα που μόνο ο καύσωνας θυμίζει καλοκαίρι. Απίστευτη νέκρα. Βγαίνεις έξω Σάββατο βράδυ και μπερδεύεσαι. Νομίζεις ότι είναι Δευτέρα. Αυτό έπαθα εχθές! 23:00 η ώρα οι καφετέριες μισογεμάτες στη μια γειτονιά, αρκετά γεμάτες στην άλλη (όχι ασφυκτικά όπως θα περίμενε κανείς). 01:00 η ώρα. Τρεις παρέες στο ένα μαγαζί, πέντε στο άλλο, δύο σε εκείνο, το πιο άλλο κλείνει, μαζεύουν τα τραπέζια οι σερβιτόρες, το παραδίπλα έκλεισε κιόλας. Σάββατο βράδυ καφέ-μπαρ κλειστό από τις 01:00 ; Στις 02:00 περίπου, λίγο πριν πάω για ύπνο πέρασα λίγο από την πλατεία, νέκραααα. Δύο άτομα στη μια μεριά, πήγαιναν προς το αμάξι τους και άλλα τρία στο φαγάδικο.
Λεφτά πολλά δεν έχουμε να κατεβαίνουμε Αλεξανδρούπολη κάθε Σαββατοκύριακο. Στο τέλος μας βλέπω να υιοθετούμε τη γερμανική διασκέδαση. Σάββατο βράδυ-σπίτι-καναπές-ταινία. Απομονωμένοι και μίζεροι... Α, ρε Ορεστιάδα, πως σε καταντήσαμε!!!      S.

3 σχόλια:

  1. Μήπως φταινε λίγο και οι πανελλήνιες; Για το συγκεκριμένο Σάββατο λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. auto to na thumizei paralia ligo duskolo den einai gia mia poli stin akri tis elladas pou den exei tpt pou na thumizei thalassa??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή