Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ "27 CLUB"


Πάει και η Amy Whinehouse... Βρέθηκε χθες νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, πιθανότατα από drug overdose. Βέβαια αυτό ήταν από καιρό αναμενόμενο. Ήταν θέμα χρόνου, όπως λένε και οι δικοί της άνθρωποι. Την είχε πάρει η κατρακύλα και όλοι αυτοί που την περιτριγύριζαν, μανατζεραίοι και δήθεν φίλοι την σκουντούσαν ακόμα πιο πολύ - την εκμεταλλεύονταν όσο δεν πήγαινε. Πάει όμως η κότα με τα χρυσά αυγά και την απίστευτη φωνάρα, για μια γυναικούλα στο μπόι της. Ετών 27.
Υπάρχει ένας Ροκ εντ Ρολ μύθος πάνω σε αυτό το θέμα. Δηλαδή στους Ροκ μουσικούς που πέθαναν στην ηλικία των 27. Ο μύθος εμπλέκει την αστρολογία, την νουμερολογία με θεωρίες συνωμοσίας και άλλα κουφά που δεν με πολυενδιαφέρουν. Εγώ κρατάω τη μαγεία του μύθου.
Την cult ιστοριούλα που θα λέω κάποτε στα παιδιά μου, η οποία θέλει τους μεγάλους ροκστάρς να φεύγουν στα 27 τους για την μεγάλη συναυλία στον ουρανό. Οι πιο γνωστοί από αυτούς είναι οι:

Brian Jones (κιθαρίστας, ιδρυτής των Rolling Stones)
Jimi Hendrix ( Ο ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ)
Janis Joplin  (τραγουδίστρια, στιχουργός)
Jim Morrison (τραγουδιστής των Doors, ποιητής)
Kurt Cobain (κιθαρίστας, τραγουδιστής και στιχουργός των Nirvana)
Robert Johnson (από τους πατριάρχες της Blues-θεωρήται ο "ιδρυτής" του 27club)
Alan Wilson ( frontman των Canned Heat)
Mia Zapata (στιχουργός και τραγουδίστρια των Gits, κορίτσι-θαύμα με φριχτό τέλος)
Ron McKernan (πληκτράς των Grateful Dead)
Dave Alexander (μπασίστας των Stooges)
Richey James Edwards (στιχουργός και κιθαρίστας των Manic Street Preachers-εξαφανίστηκε στα 27)
Les Harvey (κιθαρίστας των Stone of Crows)

Aλλά και άλλοι, λιγότερο γνωστοί, όπως Rudy Lewis, Malcolm Hale, Roger Lee Durham, Wallace Yohn, Gary Thain, Chris Bell, Jacob Miller, Pete Ham, Kristen Pfaff Nat Jaffe.
Όλοι τους πέθαναν καθώς διένυαν το 27 έτος της ζωής τους. Άλλοι απο ναρκωτικά, άλλοι από ατυχήματα, άλλοι αυτοκτόνησαν, άλλους τους δολοφόνησαν. Αλλά όλοι στα 27. Αυτό είναι το 27club.   S.


http://www.youtube.com/watch?v=1aMAJ0HAW6A&feature=related





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου