Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ


Έφτασε πάλι το Σάββατοοο.... Όλη τη βδομάδα αυτό δεν περιμένουμε; Πότε θα ρθει το σαββατοκύριακο, να ξεκουραστούμε, να βγούμε έξω, να μαζευτούμε με την παρέα, να πιούμε, να ξενυχτήσουμε βρε αδερφέ!



Κακά τα ψέματα, η Ορεστιάδα ποτέ δεν φημίζονταν για τη νυχτερινή της ζωή. Για τα Club και τα μπουζούκια της. Παρόλα αυτά, το παλεύαμε, το προσπαθούσαμε.  Ονόματα  όπως Disco 2002, Caezars, Αεροδρόμιο, Καρπούζι, Belair (το παλιό),Cotton, Paladium, Memphis, Indie, ίσως να ξυπνούν πολλές αναμνήσεις στη γενιά των 90's, αλλά και των 00's (μέχρι το 2003-04 θα έλεγα). Εφτά-οχτώ μαγαζιά, άλλα πραγματική διασκέδαση! Καλός κόσμος. Απλά τα πράγματα! Και οι γυναίκες; Άλλα μυαλά ρε γαμώτο! Άλλη νοοτροπία, άλλη συμπεριφορά. Ίσως επειδή ήμασταν λίγο πολύ οι περισσότεροι γνωστοί μεταξύ μας. Υπήρχε ειλικρίνεια.
Τέσπα. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι οι επιλογές σου για να διασκεδάσεις σε αυτή την πόλη όλο και λιγοστεύουν. Τα στάνταρ όλο και χαμηλώνουν. Υπάρχουν μαγαζιά που το πρωί είναι καφετέριες, το βραδάκι μπαράκια και μετά γίνονται "club". Ότι ναναι... Αχταρμάς. Μπαίνεις μέσα σε αυτά τα "club" και βλέπεις 59 άντρες να στέκονται με ένα ποτό (ή μια μπίρα ) στο χέρι και να κοιτάζουν όλοι εναλλάξ τις 7 γυναίκες του μαγαζιού (7 μαζί με τις σερβιτόρες). Τι διασκέδαση είναι αυτή;
Ήταν μια εποχή που σχεδόν κάθε βράδυ όλο και κάπου θα πετύχαινες κάποιο live στις καφετέριες. Είτε    έντεχνο, είτε λαϊκό, είτε ροκ. Απλά πράγματα, δύο κιθάρες και ένα μπουζούκι, αλλά έδιναν άλλη πνοή στην πόλη, ήταν κάτι το διαφορετικό. Το απαγόρευσαν και αυτό! Θέλει λέει ειδική άδεια ένα μαγαζί για να υποστηρίξει live πρόγραμμα! Λες και θα έπαιζαν οι Metallica!! Πολύ σκληρό φάουλ του Δήμου Ορεστιάδας! Άλλο ένα φάουλ του Δήμου  που πρωτοεμφανίστηκε πέρσι και φέτος πλέον καθιερώθηκε είναι το γεγονός ότι στους δυο δρόμους που γίνονται πεζόδρομοι το βράδυ (οι δυο πιάτσες) απαγορεύτηκαν τα τραπέζια και τα σταντ στο δρόμο. Περνούσες ανάμεσα από τον κόσμο και άνοιγε η καρδιά σου, ανέβαινε η ψυχολογία σου, έλεγες "της που#%νας  γίνεται, θα περάσω ωραία απόψε". Και ως γνωστόν τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. Πάει και αυτό. Περνάς απο τις πιάτσες και βλέπεις τους δρόμους άδειους. Ξενέρωμα! Φάε και την κλήση σου για ηχορύπανση και κλείσε για 10 μέρες! Δεν μπορώ να τους καταλάβω σ'αυτόν το δήμο πως σκέφτονται. Βλέπουν ότι η αγορά δεν πάει καλά, το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο και αυτοί αντί να δείξουν λίγη επιείκεια και ελαστικότητα, σε τσακίζουν με όποιο τρόπο μπορούν!  Τους άρεσε τόσο πολύ που θάψανε το συντριβάνι και λένε να το εφαρμόσουν και με την αγορά; Γιατί δεν ανοίγουν ένα "ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ" ;;

1 σχόλιο:

  1. syeiomfono apolyta me to anoixoyn ena grafeio teleton o dhmos kai as eimai apo orestiada.akoma epeiseis tha eithela kai kati alo na symplhroso na kanoyn kati gia nyxta na arxeisei na bgenei kapoy o kosmos na mporei na diaskedasei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή