Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ-ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!


«ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ»

Αυτό το σύνθημα το άκουσα πρόσφατα από έναν συμπολίτη μου που συνέκρινε τα κοινά που έχουν οι 300 της βουλής με τους δικούς μας 33 του δημαρχείου στις τακτικές, στη συμπεριφορά και στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας από τη μία και αυτής της πόλης από την άλλη. Μου προκάλεσε θλίψη η ωμή ευστοχία των παραδειγμάτων του.
Για τα πανεπιστήμια που χάσαμε από τις ματαιοδοξίες τους; Για αυτό που έχουμε και κοντεύουμε να το χάσουμε από την ανοργανωσιά τους; Για την υγεία, που σιγά-σιγά θα πηγαίνουμε Βουλγαρία και Τουρκία για να βρούμε τον κατάλληλο γιατρό; (Για να πας Αλεξανδρούπολη θες τις διπλάσιες βενζίνες και πρέπει να σακατέψεις το αμάξι σου από τον καρόδρομο-άλλο θέμα αυτό). Για το αίσχος στο κέντρο της πόλης που λέγεται πλατεία Δασίου; (Μόνο τα πρεζάκια μας λείπουν για την πούμε πλατεία Ομόνοιας) Για τις λακκούβες; Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως γίνεται η πίσσα σε αυτή την πόλη να έχει διάρκεια ζωής μόνο 2 χρόνια και μετά να σκάει και μεταμορφώνεται σε λακκούβα!! Μαγεία!!
Αυτή ήταν η εισαγωγή. Το κυρίως θέμα είναι λίγο αμφιλεγόμενο, αλλά προσπαθήστε να δείτε την ουσία του και όχι την επιφάνεια. Και κυρίως δείτε τη χρονική συγκυρία του γεγονότος. Λίγες μόνο ώρες μετά το τέλος των ολυμπιακών αγ εεεε των Ορεστείων εννοώ (για την ακρίβεια 8 ώρες μετά το σκάσιμο του τελευταίου πυροτεχνήματος) , δόθηκε η διαταγή. Βγείτε στους δρόμους και τσακίστε τους, διαλύστε τους, γράψτε τους, πείτε το όπως θέλετε, αλλά τα μπλοκάκια των κλήσεων τα θέλουμε γεμάτα. Ξεχύθηκαν λοιπόν από το πρωί οι δημοτικοί χωροφύλακες και άρχισαν, σφυρίχτρα και μπλοκάκι! Στους διπλούς της Βασ. Κωσταντίνου που αντικειμενικά το διπλοπαρκάρισμα δεν ενοχλεί καθόλου την κυκλοφορία, αφού φορτηγό περνάει και με τριπλοπαρκαρισμένο αμάξι, άρχισαν να κυνηγάνε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που αφήνουν τα αμάξια τους διπλοπαρκαρισμένα μπροστά στα μαγαζιά τους. Κλείδωναν οι άνθρωποι τα μαγαζιά τους και τρέχανε να βρουν πάρκινγκ. Τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε αυτό το δρόμο πρώτη φορά τα κυνηγήσανε, αφού, ναι μεν είναι θεωρητικά παράνομο, αλλά στην ουσία δεν ενοχλούν, ίσα-ίσα εξυπηρετούν πάρα πολύ τους επαγγελματίες και τους πολίτες της αγοράς. Εξάλλου γι’αυτό δεν είναι τόσο φαρδύς ο δρόμος; Ή μήπως προορίζονταν για αεροδρόμιο;
Η λύση για το παράνομο παρκάρισμα σε όλες τις πόλεις, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες είναι η μέριμνα στον τομέα της στάθμευσης. Είναι τα πάρκινγκ όπου μπορούν οι πολίτες να παρκάρουν τα οχήματά τους νόμιμα και με ασφάλεια! Η λύση του δήμου Ορεστιάδας για την ¨παράνομη¨ στάθμευση είναι οι κλήσεις και τα πρόστιμα.
Ναι ρε, να πληρώσω πρόστιμο, αλλά όταν ο δήμος μου δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, όταν μου προσφέρει δρόμους για αυτοκίνητα και όχι για κάρα, όταν μου προσφέρει δημόσιο και ελεύθερο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και εγώ παρόλα αυτά συνεχίζω να παρανομώ!
Αυτή η επιλεκτική δικαιοσύνη που τους διακατέχει σε αυτή την πόλη με τρελαίνει!
Πού είναι η δημοτική αστυνομία όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα των Α.Μ.Ε.Α. από παράνομα σταθμευμένα οχήματα; Που είναι τα μεσημέρια που θες 10 λεπτά να στρίψεις από την πλατεία, αφού θεωρούν πως δεν χρειαζόμαστε φανάρι εκεί, έστω για τις πρωινές ώρες; Πού είναι όταν παρατάνε τα αυτοκίνητά τους στις γωνίες και δεν μπορείς να στρίψεις…ούτε με ποδήλατο; Που είναι να ξηλώσουν εξατμίσεις από οχήματα που βγάζουν περισσότερο καυσαέριο και από εργοστάσιο και μολύνουν την ατμόσφαιρα; Που είναι να ξηλώσουν τις εξατμίσεις από τα καγκουρομηχανάκια που η ηχορύπανσή τους ακούγεται μέχρι το Διδυμότειχο;

Υ.Γ. Καφετέριες και μπαράκια ετοιμαστείτε, από ότι άκουσα από το βράδυ έρχεται η σειρά σας. Είπαμε, τα μπλοκάκια πρέπει να γεμίσουν. Ποιος νομίζατε ότι θα τα πληρώσει τα Ορέστεια; Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ;
S.

2 σχόλια:

  1. Η Ορεστιάδα προσφέρεται και για ποδήλατο, σαν πολύ δεν καλομάθατε εσείς του αυτοκινήτου διπλο και τριπλοπαρκαρισμένοι; Δε φτάνει σας σφυρίζουν κιόλας και σας παρακαλάνε να μη σας γράψουν που έχετε γραμμένους όλους τους συμπολίτες σας κάνοντας τους δύσκολη τη ζωή. Βγείτε με πόδια πάρτε ποδήλατα η πόλη είναι μικρή και περπατιέται φτάνει πια η γκατζολονοοτροπία πάω παντού με αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα εσύ απο τη Λεπτή με τα πόδια! Μαλλον δεν κατάλαβες σε τι αναφερεται το κείμενο.Κατι λέει για επιλεκτική δικαιοσυνη.
    Υ.Γ. συμφωνώ για τα ποδήλατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή