Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο τιμωρός Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Παλιογκαγκαβούζηδες μας αποκάλεσε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, και τις γυναίκες μας γαϊδάρες, όταν του ζητήσαμε το λόγο της δίμηνης απομάκρυνσης (ή παραδειγματικής τιμωρίας, όπως τη θεώρησε ο ίδιος) του παπά μας από την ενορία της κάτω Οινόης Ορεστιάδας.
Ο συγκεκριμένος κύριος, που είναι ο θρησκευτικός ηγέτης του Β.Έβρου και εκπρόσωπος του Θεού, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και ίντριγκες από την ημέρα που ήρθε στον τόπο μας. Έχει μεγάλο πρόβλημα με τους νέους ιερείς που είναι πιο προοδευτικοί και κηρύττουν την πίστη με ειλικρίνεια και αγάπη, σε αντίθεση με αυτόν που κηρύττει τον φόβο και το μίσος. Θέλει το όνομά του να ακούγεται συνεχώς και παντού και να φαίνεται πως πίσω από κάθε αγαθοεργία είναι αυτός, ακόμα και αν δεν είναι.
Εκεί οφείλεται και η τιμωρία του ιερέα μας με δίμηνη δυσμενή μετάθεση στο χωριό Κυριακή (60 χλμ. Από την Ορεστιάδα) και διακοπή της μισθοδοσίας του για δύο μήνες!! Από αυτό τον μισθό ο ιερέας μας έχει να ταΐσει μια γυναίκα και τρία μικρά παιδιά. Το παράπτωμά του, σύμφωνα με την κρίση του Δαμασκηνού ήταν να επιτρέψει στους ενορίτες να κατασκευάσουν μια βρύση και ένα υπόστεγο (με χρήματα από δικό τους έρανο) δίπλα από το εκκλησάκι της αγίας Τριάδας που βρίσκεται στην παλιά Οινόη. Η τιμωρία του και πάλι σύμφωνα με τον Δαμασκηνό, είχε στόχο τον παραδειγματισμό, «ώστε να μην κάνουν και άλλοι ιερείς του κεφαλιού τους». Όταν τον αντιμετώπισε αντιπροσωπία του χωριού για να του ζητήσει το λόγο για όλα αυτά και να ζητήσει τον παπά της πίσω, αντέδρασε με ύφος χιλίων καρδινάλιων και είπε κατά λέξη «Είναι τρόπος αυτός να μιλάτε στον δεσπότη σας;;;» . Του έχει δοθεί υπερβολικά πολλή εξουσία και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μας προσβάλει, να ζημιώνει τον τόπο με τις ματαιοδοξίες του και να μας εκνευρίζει με την αλαζονεία του, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές. Τους βουλευτές τους εκλέξαμε και τους τρώμε στη μάπα, αυτόν όμως δεν μας ρώτησε κανείς για να μας τον βάλει κοτζαμπάση στα χωράφια μας και τιμωρό ιερέων που δεν διέπραξαν κανένα παράπτωμα, πέρα από το να είναι ειλικρινείς και αγαπητοί από τους ενορίτες τους, γι’αυτό καλά θα κάνει να μην προκαλεί τόσο…

7 σχόλια:

  1. οι ληστές με τα μαύρα, θεός τους μόνο το χρήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα στραβά σε αυτόν τον τόπο (στην Ελλάδα μας ) είναι πάρα πολλά ,είναι να τρελαίνεται κανείς. Αυτός που λέει την αλήθεια είναι ψεύτης , αυτός που αγαπά την πατρίδα του είναι εθνικιστής, που μακάρι και να ήξερε τι είναι εθνικιστής , και πόσα και πόσα ακόμα .Δεν δέχομαι ένας τόσο έξυπνος και τετραπέρατος λαός, να πέφτουμε στην ρεμούλα και σε κάθε τι ανόητο που μπορεί να φανταστή ανθρώπινος νους.
    Καθημερινά αυτό που βιώνουμε σε αυτή τη χώρα είναι μια τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη ασχολείστε με παππάδες! Θεέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όσο ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν κοπάδι από πρόβατα τόσο θα υπάρχουν καλοί ή κακοί "τσομπάνηδες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θεωρείτε ότι ήταν καλός άνθρωπο ο παπάς και τον θέλετε κοντά σας, οργανώστε μια καλή διαμαρτυρία και κάντε τον ξεφτίλα τον δεσπότη.
    Πηγαίνετε στην μητρόπολη απ έξω και κάντε σαματά, απαιτείστε, βγείτε σε όλα τα ΜΜΕ, στείλτε καταγγελίες σε όλους, και στον προϊστάμενο του δεσπότη. Και απαιτήστε αλλαγή του δεσπότη γιατί είναι άδικος και δικτάτορας.
    Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά, βγάλτε το προς τα έξω αντί να το κρατάτε μεταξύ σας.
    Πηγαίνετε σε δικηγόρο στην ανάγκη να σας γράψει τις καταγγελίες και τις αναφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επίδης αυτός ο υπέροχος δεσπότης,εδωσε εντολη πλεον να κοστολογουντε και τα μυστήρια στην εκκλησία...μνημόσυνο,βάφτηση κ κηδεία= 100 ευρώ...αν δεν έχεις ούτε να πεθάνεις μπορείς,ούτε να βαφτήσεις...ας μην μην μιλησουμε καν για γαμο...εκει ξεφευγει το κοστολογιο...!να βάλει λοιπον και ενα τιμοκαταλογο στην εκκλησια να το κανουμε κανονικη επιχειριση...ο μισθος που παιρνει τη καλυπτει τελος παντων απο τη στιγμη που εμεις πληρωνουμε ολα τα μυστηρια?????καθως ολα αυτα τα λεφτα καταλουν στη τσεπουλα του...ΜΠΡΑΒΟ του λοιπον...ΑΞΙΟΣ....!αυτοι ειναι οι σημερινοι ανθρωποι του θεου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή