Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΚΑΙ...ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!


Θυμάμαι πριν από 16 μήνες περίπου, λίγο μετά το "λεφτά υπάρχουν", όταν...κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά και αποφάσισαν ότι η μόνη λύση είναι να δανειστούμε από τους τοκογλύφους της τρόικας. Ο κόσμος τότε δεν πολυχαμπάριαζε τι γίνονταν, τι τον περιμένει, στην αγορά ακόμα κινούνταν χρήμα. Άρχισε τότε να ακούει για μνημόνια, για δημοσιονομικά χρέη, για προγράμματα ομαλότητας και... μην του βάζεις του Έλληνα δύσκολες λέξεις, μη τον ζορίζεις να σκεφτεί!
Ο Έλληνας είναι χαλαρός τύπος, είναι cool (δες τα ανέκδοτα-ήταν ένας Έλληνας, ένας Ιταλός, ένας Τούρκος και ένας Αμερικάνος. Πάντα ο Έλληνας την κάνει τη μαγκιά), μην του βάζεις τέτοιες σπαζοκεφαλιές. Γενηθήτω το θέλημα του... Μια γλάστρα με IQ ραδικιού και αποτυχημένες απόπειρες στο μόντελινγκ , στο τραγούδι και στο CERN ως διευθύντρια του τομέα φυσικομαθηματικών αναλυτών της διάσπασης υποατομικών σωματιδίων, αποφασίζει (και καλά) να βουτήξει την αγελαδοέκφραστη μούρη της μέσα στον κουβά με τα μεηκ απ, να ρουφήξει μισό κιλό κόκα και να γυρίσει homemade τσόντα με τον Γάλλο εραστή, με τον οποίο είχε σχέση! Τα υπόλοιπα γνωστά. Το...κλέψανε κάποιοι αλήτες το DVD και το βγάλανε στην πιάτσα. Της δώσανε και της καμένης λίγα ψωροευρώ να απαλύνει τον πόνο της και όλη η Ελλάδα γελούσε (και κάποιοι τον παίζανε) με το ξανθό μιγόχεσμα, την προσβολή του γυναικείου φύλου που πήγαν να την βγάλουν και ομορφότερη γυναίκα της Ελλάδας κάποτε!!!
Τέλος πάντων. Λίγο το ότι μυαλό δεν βάλαμε, λίγο το ότι είδαν πως είχε τεράστια επιτυχία ο αντιπερισπασμός τότε και πέρασαν τα μέτρα χωρίς να πάρουμε χαμπάρι και (τι ποιητικό) στη θέση του μιγοχέσματος βρέθηκε ελληνικός λαός με τους τροικανούς να παίζουν τον Γάλλο εραστή, το ξανακάνανε το κόλπο! Λίγες μέρες πριν περάσει το μεσοπρόθεσμο με τα μέτρα που θα μας αποτελειώσουν, έσκασε η "βόμβα" των στημένων παιχνιδιών. Γιατί τώρα; Γιατί όχι πριν 10 χρόνια; Πριν 5; Πριν 2; Πριν 6 μήνες που η UEFA μας έστειλε τους φακέλους; Γιατί ξαφνικά όλα τα ΜΜΕ πέσανε πάνω σε ένα θέμα που "ο κόσμος τό'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι" εδώ και χρόνια; Πόσο ακόμα νομίζουν να προσβάλουν τη νοημοσύνη του Έλληνα; Ελπίζω πάντως και το πιστεύω αυτή τη φορά το κολπάκι του ταχυδακτυλουργού να μην πιάσει. Ελπίζω την ημέρα που θα πάνε να περάσουν το μεσοπρόθεσμο να είμαστε όλοι εκεί, στους δρόμους και στις πλατείες. Να παλέψουμε με νύχια και με δόντια. Να μην αφήσουμε με τίποτα να μας πλακώσει η ταφόπλακα του μεσοπρόθεσμου. Θα είναι η τελευταία μας μάχη! S.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου